Γεια σας βαθμοί!

"One exam or a low mark won't take away...their dreams and talent. And please, do not think that doctors and engineers...are the only happy people in the world."  

Αν και αυτή η φωτογραφία αποτελεί μια παλαιά ανάρτηση, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ...μιας και σε λίγες μέρες θα έχουμε μπροστά μας ενα ασπρόμαυρορο χαρτί το οποίο με ευκολία θα μας κρίνει ως ανθρώπους.

Και όχι, δεν έχω λερωμένη την φωλιά μου μιλάω συνειδητά. (οχι για την φυσική xlomohliobasilema2...ή και ισως...λιγάκι 😝)

Καταλαβαίνω πως αύριο μεθαύριο μπορεί να μας πουν οτι ο βαθμος απολυτηρίου θα μετράει και για την ένταξη σε μια σχολή και πως θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε, αν στο σχολείο υπάρχει μια μικρούλα παραίτηση.. Αλλά να κάτσουμε και να σκάσουμε; Ο,τι μπορούμε παιδια. Δε λεω να τα παρατήσουμε, αλλά υπάρχουν και αλλα πραγματα στην ζωη πιο σημαντικα και σοβαρά. Οικογένεια, Φιλία , Υγεία!! (και ο καθένας προσθέτει ό,τι θέλει φυσικα❤)

Ολα θέλουν μέτρο! Και μέσα απ'τις δημοσιεύσεις αυτού του blog προσπαθώ να το βρω μέσα μου μιας και μου λένε οτι διαθέτω μια εξτρεμιστικη συμπεριφορά...αν μη τι άλλο, κι εγώ η ιδια το ξέρω!

Το άγχος και το στρες δεν αλλαζουν τίποτα..Κάνουν τις καταστάσεις πιο δυσβάσταχτες. Αν θες να διορθώσεις κατι, καντο! Αν οχι, μη ξεφυσας και μην αγχώνεσαι! Αλλά μετα μη γκρινιάζεις..! Μεγαλώνοντας έχουμε οι ίδιοι τις ευθύνες των πράξεων μας και κανεις άλλος! Το χεις καταλάβει κι εσύ, ετσι; Εμενα αυτο μου δινει μια τρομερή ελευθερία, την οποία ποτε δεν ειχα τολμήσει να φανταστώ!

Επανέρχομαι στο αρχικό θέμα και προσθέτω ότι ακόμα και αν δε τα πας καλά στους βαθμούς, ακόμα και αν τα πας, ακόμα και αν δε σε ενδιαφέρει... Ψάξε λιγο! Μη με ρωτας τί. Σίγουρα έχεις κάτι το οποίο να σε ενδιαφέρει λιγο παραπάνω απο τα μαθήματα. Ειναι ενα χόμπι, ενα άθλημα, ενα ταλέντο σου που θες να αναπτύξεις; Ακομα μικροί είμαστε και έχουμε χρόνο (οσο κι αν ισχυριζόμαστε το αντίθετο).. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Απ'το να φυτέψουμε ενα λουλούδι μέχρι να βγούμε σε μια σκηνή θεάτρου στην Καλιφόρνια ή και να υπογράψουμε το πρώτο μας best seller. Απ'το να βοηθήσουμε εναν άνθρωπο μέχρι να... Νιώσουμε ευτυχισμένοι!

Ακομα πιστεύεις ότι οι βαθμοί σου στο Λύκειο είναι τοσο σημαντικοί;

note to you note to self


(xlomohliobasilema1)

Σχόλια